Betalningsanmärkningar och misskötsel

Är du rädd för att inte kunna betala tillbaka dina lån som du ska varje månad? Om man missköter sina lån kan det få tråkiga konsekvenser, speciellt ekonomiskt på både kort och lång sikt. Obetalda räkningar leder inte bara till extra avgifter och tråkiga processer, utan kan även leda till betalningsanmärkningar som kan ställa till det rejält för dig i framtiden.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Vad händer om du missköter dina lån?

Vid misskötsel kommer först och främst en dröjsmålsränta tas ut. Till detta kommer även en påminnelseavgift. Betalas inte räkningen vid denna tidpunkt skickas det vidare till inkasso som även de tar ut en avgift. Är du inte förmögen till att betala inkassoskulden skickas den vidare till Kronofogdemyndigheten som också tar ut en avgift. Det är här du får en betalningsanmärkning.

När du väl har fått en betalningsanmärkning kan det vara svårt, ibland omöjligt, att ta lån eller kredit i framtiden. Den sitter nämligen kvar i mellan 3 och 5 år. Under denna tid kan du inte nyttja lån hos bland annat banker. Även efter dessa år kan du få svårt att ta högre lån. Ta därför aldrig lån som du inte är säker på att du kommer kunna betala tillbaka.