Båtlån

Många drömmer om en egen båt. Men kostnaden för en kan vara relativt hög. Förfogar du inte över denna summa själv kan du ansöka om ett lån till detta. När du funderar på att låna till ett båtköp finns det en del saker du bör tänka på. Dessa kan vara avgörande för din ekonomiska framtid.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Så fungerar ett båtlån

Du kan i de flesta fall låna upp till 80 % av båtens värde. Resterande 20 % behöver du stå för själv, denna summa kallas för kontantinsats. Dessa 20 % är en försäkring för långivaren att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för ett högre lån. Det gör också att du inte behöver betala av hela båten. Hur din inkomst och ekonomiska situation ser ut är även grunden för hur ditt lån kommer se ut.

Räntor och villkor för båtlån

Ränta och villkor varierar för olika människor och mellan olika långivare. Därför är det viktigt att fundera på vart du ska låna och se över dina olika alternativ. Du kan ansöka om båtlån hos bankerna, men även andra låneinstitut erbjuder denna tjänst. Att valmöjligheterna är så pass många ökar dina chanser att hitta ett lån som passar dig och din situation.

Båtlån genom privatlån

Du kan även låna pengar till ditt båtköp genom ett s.k privatlån, även kallat blancolån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du inte behöver ange exakt vad du ska använda pengarna till. Eftersom du inte har någon säkerhet i form av själva båten så blir privatlånet en dyrare finansiering av ditt båtköp då dessa lån sannolikt har en högre ränta. Här kan du läsa mer om privatlån.