Aktuella boräntor - så får du bäst boränta

Bolåneräntorna varierar en del mellan olika aktörer. Det är viktigt att jämföra räntorna mellan olika långivare för att få det bästa lånet. Men många tycker att det är svårt att hålla reda på de olika aktuella räntorna.

 

 

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Jämför aktuella boräntor

Idag finns det dock de som jämför de aktuella bolåneräntorna åt dig. Du får då en klar överblick över hur räntorna ser ut för banker och andra aktörer och kan ansöka efter lånelöfte utefter denna information. Boräntorna ändras då och då, därför är det bra att hålla sig uppdaterad och se lite förändring innan man vänder sig till en aktör.

Vanliga frågor och svar

✅ När går bolåneräntan upp?

Främst är det reporäntan som påverkar bolåneräntan. Andra faktorer som påverkar är marknadsräntorna i stort och hur stora vinstmarginaler bankerna och andra långivare har.

✅ Hur hittar jag bästa räntan för bolån?

Klicka på fliken "bolån" på Lånlågränta.se så hittar du låneförmedlare som erbjuder bolån. Genom att använda dig av en låneförmedlartjänst får du utan kostnad tillgång till låneerbjudande från flera långivare inom bolån samtidigt. Dessutom tas bara en kreditupplysning på dig.

✅ Vad är snitträntan på bolån?

Snitträntan på bolån varierar beroende på bindingstid för lånet, men också på marknadsläget. Senast fem dagar efter sista dagen varje månad uppdateras snitträntorna för bolån. Du hittar snitträntorna via en låneförmedlares hemsida, exempelvis Consector.

✅ Långivare har olika listräntor. Är dessa förhandlingsbara?

Att förhandla om räntan kan vara ett sätt för dig att förbättra villkoren för bolånet ytterligare. I många fall är listräntan förhandlingsbar, dock gäller inte alltid detta.

✅ Bör jag välja rörlig eller bunden ränta?

Historiskt sett är rörlig ränta att föredra, men det behöver inte betyda att det är det bästa för kommande år. Många väljer att dela upp sitt bolån och ha en del bunden och en del rörlig, för att få en bra balans mellan risk och säkerhet.

✅ Vad är amorteringskravet för bolån?

Om du belånar bostaden mellan 50 och 70 procent av dess värde gäller amorteringskrav på minst 1 procent per år. Har du belånat bostaden på mer än 70 procent gäller amorteringskrav på minst 2 procent per år.