Vad är låneskydd?

Ett låneskydd är en försäkring på ditt lån. Skulle du bli arbetslös, sjuk eller av någon annan anledning inte kan betala ditt lån varje månad träder låneskyddet in och skyddar dig. Genom låneskyddet får du då hjälp med din återbetalning under den tid du är oförmögen att betala själv. Det finns även låneskydd som endast gäller vid dödsfall som innebär att banken blir helt ersatt samt att skulden inte kan gå vidare.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Att tänka på när du tecknar låneskydd

Funderar du på att teckna ett låneskydd på ett befintligt eller nytt lån? Då finns det några saker du bör tänka på. Det första är att olika långivare har olika kostnad för låneskydd. Det är därför en god idé att jämföra olika banker för att få bra villkor till lågt pris. Informationen finner du ofta på deras hemsidor, men att ringa och fråga efter bättre villkor är aldrig fel.

En annan sak du ska tänka på är att kraven på vem som får teckna låneskydd kan variera mellan olika långivare. Många gånger behöver du vara helt frisk vid tecknandet av avtalet, vara 60 år eller under samt ha en eller flera tillsvidareanställningar på minst 50%. Detta ger både banken och dig bästa möjligheter för återbetalning.