Studielån

Ska du börja studera och är orolig över hur du ska få ekonomin att gå ihop? Då är ett studielån kanske det du behöver. Det ger dig möjlighet att fokusera på din utbildning till 100%, men du kan självklart även kombinera den med extrajobb eller liknande. CSN är det vanligaste företaget vi vänder oss till i Sverige när vi behöver studiemedel.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Vad innebär ett studielån?

Ett studielån innebär att du får en viss summa varje månad för att rent ekonomiskt klara dig igenom din utbildning. För att kunna få ett sådant krävs det att du är registrerad på en kurs eller utbildning. Summan bestäms sedan efter hur många procent du studerar och kan därför variera om man studerar på hel- eller deltid.

Kombinera lån med studiebidrag

På CSN kan du få både lån och studiebidrag. Lånedelen avser den större delen av lånet och du kan välja att endast ta en av delarna eller en del av lånet om du önskar. Det är endast lånet du behöver betala tillbaka, vilket du gör tidigast 6 månader efter avslutad utbildning.

Alternativ till CSN lån

Som alternativ till CSN kan man välja att ansöka om ett banklån. Där ser villkoren annorlunda ut och du bör boka möte med din bankman för att prata om ränta och villkor.

Ränta för studielån

Räntan för ett studielån hos CSN är förnävarande (2015-02-04) 1% under 2015. Räntan fastställs av regeringen varje år och beräknas på ett genomsnitt av statens upplåningskostnad de senaste tre åren. Det är så klart svårt att hitta ett alternativt studielån med lägre ränta än så.