Seniorlån

Om du är över 58 år kan det vara svårt att få låna pengar hos banken. Långivare känner sig ofta osäkra på att äldre personer kommer kunna återbetala lånet på deras pension och vågar därför inte bevilja lån. Har du däremot en obelånad bostad eller en bostad som är lågt belånad kan du få ut ett seniorlån.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Vad innebär ett seniorlån?

Ett seniorlån innebär att du lämnar din bostad som säkerhet. Allt från sommarstuga till villa går bra att lämna som säkerhet. Långivaren får på så vis en försäkran om att du som låntagare har möjlighet att återbetala lånet. Du kan ta det om du behöver extra pengar för ett fordon, en resa eller något annat.

Du bör alltid vara noga med att se över om du verkligen behöver ta ett lån samt hur mycket du behöver låna. Detta för att undvika ett högre lån och avbetalning än vad du behöver och klarar av. Lånet är amorteringsfritt och utan ränta. Du betalar istället med det outnyttjade värdet av den säkerhet du lämnar.

Vilka kan du vända dig till för seniorlån?

De vanligaste aktörerna för den här typen av lån är bankerna. Men även fristående finansiella institut erbjuder vanligen seniorlån. Innan du väljer att teckna avtal för lån bör du jämföra de olika aktörerna och deras villkor.