Internetlån – ansökan och utbetalning via nätet

Ansök om ett internetlån direkt online - signera med BankID och få pengarna på kontot inom 15 minuter - 24 timmar → Jämför snabblån.

lan lag ranta

Vad är ett internetlån?

Med internetlån kan man mena ett par olika saker, men framför allt avser namnet hur man ansöker om lånet – det vill säga online på internet. Vanligen avses den typ av mindre lån med kortare löptid som även kallas snabblån, direktlån eller mikrolån. Internetlån kan man även kalla för onlinelån.

Loading...
Brixo
 • Använder inte UC
 • Utbetalning via banköverföring eller Swish

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr. Löptid från 6 till 52 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

 • Lånebelopp:3 000 - 50 000 kr
 • Period:6-52 mån
 • Ränta:28,95 %
Visa erbjudandepå Brixios hemsida

Låninformation

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 0-1 dag
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Ja
Fakturaavgift: 0 kr
Klara Lån
 • Ingen säkerhet krävs
 • Få svar på skärmen

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

 • Lånebelopp:5 000 - 150 000 kr
 • Period:1 - 8 år
 • Ränta:6,48- 39,5%
Visa erbjudandepå Klaras hemsida

Låninformation

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1-2 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Ja
Fakturaavgift: 0 kr
Ferratum
 • Enkel och tydlig ansökningsprocess
 • Använder inte UC

Exempel: Vid utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, blir det totala beloppet att återbetala 30 958,33 kr. Om du under tiden tar ytterligare lån eller beslutar att betala tillbaka i lägre månadsavgifter än minsta månadskostnaden, ändras återbetalningstid den totala summan att betala tillbaka.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 • Lånebelopp:1 000 - 40 000 kr
 • Period:4-46 mån
 • Ränta:54,05 %
Visa erbjudandepå Ferratums hemsida

Låninformation

Åldersgräns: 21 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: Direkt
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Ja
Fakturaavgift: 0 kr
Lumify
 • Lån utan UC
 • Betala bara för nyttjad kredit

En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 876 kr, 1 543 kr, 1 507 kr, 1 470 kr, 1 433 kr, 1 397 kr, 1 360 kr, 1 324 kr, 1 287 kr samt 1 250 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 186.81 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 447 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 • Lånebelopp:2 000 - 70 000 kr
 • Period:- år
 • Ränta:från 43,50%
Visa erbjudandepå Lumifys hemsida

Låninformation

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: Direkt
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Ja, Creditsafe
Fakturaavgift: 60 kr

Ansök om internetlån

Ansökningsprocessen är vanligen mycket enkel – och den huvudsakliga anledningen till att den här typen av lån är så populära. Du gör din ansökan på internet, får svar efter några minuter direkt på skärmen, eller via mail. eller sms, och får därefter dina pengar utbetalda på ditt konto inom ungefär 24 timmar. Ibland kan det till och med gå att få utbetalningen samma dag.

När man tar den här typen av lån legitimerar man sig med BankID eller annan typ av e-legitimation. På så sätt förenklas och förkortas låneprocessen väsentligt.

Snabb utbetalning och kortlöptid

Denna typ av lån är ett alternativ när du måste ha pengar snabbt och det inte rör sig om så stora belopp. Återbetalningstiden brukar vara mellan en och tre månader. Den effektiva räntan, det vill säga räntan tillsammans med alla avgifter som tillkommer för lånet, kan vara betydligt högre för denna typ av lån än för mer traditionella blancolån eller privatlån. Det är viktigt att komma ihåg.

Så snabbt betalas pengarna ut – internetlån

I tabellen nedan hittar du de vanligaste aktörerna när det kommer till internetlån med snabb utbetalning. Utbetalningen ligger på från 15 minuter till en bankdag.

Långivare Direktutbetalning
Ferratum Från 2 timmar
Brixo Samma dag
Lumify Från 15 minuter
Saldo Samma dag

Privatlån kan kallas internetlån

Även storbankernas privatlån eller blancolån, det vill säga lån utan säkerhet, kan idag sägas vara en typ av onlinelån. Detta eftersom de flesta kan erbjuda enkel ansökan via internet med besked direkt.

Vad ska jag tänka på när jag ansöker om ett internetlån?

Ett internetlån är lätt att ansöka om, men kräver en hel del eftertanke innan man tar beslutet. Det kan handla om höga avgifter vilket kan göra lånet betydligt dyrare än vad man räknat med.

Följ vår checklista innan du bestämmer dig för att ta ett lån.

1. Jämför den effektiva räntan

Det första som är viktigt att tänka på innan man ansöker om ett internetlån, eller ett så kallat direktlån, är att räntan på denna typ av lån i princip alltid är mycket högre än för mer traditionella lån. Det handlar speciellt om den effektiva räntan, alltså räntan inklusive alla extra avgifter för lånet.

Du kanske inte märker så mycket av detta då löptiden för ett internetlån är kort – ofta bara en till tre månader. Slår man ut kostnaden för räntor och andra avgifter på ett år kan dock räntan ibland uppgå till flera hundra procent.

Generellt sett är den effektiva räntan högre ju lägre belopp du lånat. Det kanske inte kan tyckas som mycket pengar, men en avgift på 100 kronor för ett lån på 1000 kronor är betydligt mer än vad du skulle betala hos en bank i effektiv ränta.

Fördelen är dock att du kan låna mindre belopp, ofta från 500 kronor och uppåt. Det minskar risken för att du lånar mer än du egentligen behöver.

2. Jämför flera olika långivare

Du bör alltid jämföra olika långivare innan du lånar pengar. Det är minst lika viktigt när du lånar ett mindre belopp i form av ett internetlån, som när du lånar större belopp hos en bank.

Betalningsvillkor, räntor och avgifter kan skilja sig väldigt mycket mellan de olika långivarna. Var noga med att välja den långivare som kan erbjuda dig de villkor som passar dig och ditt lånebehov bäst.

3. Budgetera att du faktiskt har råd att betala tillbaka lånet

Var också noga med att säkerställa att du faktiskt kommer att ha råd att betala tillbaka lånet under den avtalade tiden. Försenade inbetalningar på denna typ av lån kan leda till stora ekonomiska problem i form av höga dröjsmålsräntor, inkassokostnader och påminnelseavgifter. I värsta fall blir de extra avgifterna så höga att du inte har råd att betala lånet alls. Då kan det leda till att du får en betalningsanmärkning.

4. Låna inte mer pengar än du måste

Tänk på att det kan vara lockande att ansöka om ett större lån än du från början tänkt när ansökningsförfarandet är så pass enkelt och smidigt som vid ett onlinelån. När det gäller den typen av kortare, mindre lån som internetlån eller snabblån är, kan detta dock bli dyrt, då den effektiva räntan är betydligt högre än för traditionella banklån. Låna därför aldrig mer än vad du verkligen behöver.

5. Kan du spara ihop pengarna?

Tänk på att det alltid är både billigare och tryggare att försöka spara ihop åtminstone en liten summa för oförutsedda utgifter. Du slipper betala mer för ett lån än det belopp du lånat och du får dessutom sparränta under tiden du har ditt sparande på banken om du valt ett sparkonto med detta villkor.

Ibland kan man inte förutse en utgift, eller så är den större än sparkapitalet. Då kan ett lån vara till hjälp. Var dock noga med att betala tillbaka under den bestämda tiden för att undvika negativa konsekvenser för dig och din ekonomi.

Fördelar och nackdelar med internetlån

Fördelar

 • Snabb och enkel ansökan
 • Få pengarna utbetalda snabbt – ibland inom minuter från beviljad ansökan
 • Ett alternativ för mindre lånebelopp
 • Kort löptid

Nackdelar

 • Hög effektiv ränta
 • Hög ränta
 • Höga avgifter – administrationsavgifter, aviavgifter, uppläggningsavgifter och liknande avgifter är snarare regel än undantag
 • Kan bli väldigt dyrt i längden

Vanliga frågor och svar om internetlån

Hur snabbt får man sina pengar om man tar ett internetlån?

Vanligtvis betalas pengarna ut inom 24 timmar, men det skiljer sig lite mellan olika långivare. Vissa betalar ut pengarna inom 15 minuter under arbetstider på bankdagar, andra kan ta 1 till 3 bankdagar.

Hur tar man ett internetlån?

Du väljer en långivare med rätt villkor för dig. Sen väljer du lånebelopp och löptid på långivarens hemsida. Du skickar in en ansökan och signerar med BankID.

Använder internetlån UC?

Ja, många långivare som erbjuder internetlån. använder UC vid kreditkoll. Det finns dock långivare. som använder andra kreditupplysningsföretag. Du hittar en lista på dessa långivare här.