Inkasso

Har du fått krav från inkassobolag för en räkning som inte betalats i tid? Om du varit oförmögen att betala tillbaka ditt lån kommer ärendet att hamna hos Inkasso. Det innebär att långivaren delger dig ett kravbrev på den summa du glömt eller låtit bli att betala. Att hamna hos Inkasso kan få tråkiga konsekvenser för dig rent ekonomiskt.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Vad innebär då Inkasso för dig?

Det innebär kortfattat att du fått ett krav om betalningen från din långivare via en indrivningsinstans. När du hamnat hos Inkasso tillkommer en avgift på 180 kronor som du behöver betala utöver det du redan är skyldig (inklusive påminnelseavgiften). Inkasso är steget innan Kronofogdemyndigheten och därför det sista steget innan du får betalningsanmärkning.

Vad kan du göra om du hamnat hos Inkasso?

Att betala ditt inkassokrav omgående är självklart det bästa alternativet. Anser du att betalkravet inte är korrekt (exempelvis för att du redan betalat fakturan) kan du välja att bestrida det genom att kontakta bolaget som är ansvarigt för ditt krav. Skulle du inte ha möjlighet att betala i tid kan du kontakta företaget som tillhandahåller det och be om en avbetalningsplan. Denna har en kostnad på 170 kronor.