Huslån

Funderar du på att köpa hus men fattas pengar för att göra slag i saken? Då kan du ansöka om huslån. Då kan du vända dig till banken med en förfrågan. Hur stort belopp du kan låna beror mycket på din inkomst och din ekonomiska situation. Därför är det bra att boka möte med en bankman för att diskutera dina möjligheter.

Långivare
Snittränta
Rörlig ränta
Fast ränta (3år)
Info
Ansök
Snittränta: 1,34 %
Rörlig ränta: 1,69%
Fast ränta (3år): 1,89 %
i
Snittränta: 1,38 %
Rörlig ränta: 2 %
Fast ränta (3år):
i

Så fungerar ett huslån

När du skaffar ett huslån lämnar du huset som försäkring. Det gör att du kommer få en bättre ränta än vid ett vanligt banklån. Den summa du kan få är max 85 % av huspriset, du måste då stå för 15 % själv i handpenning. Det för att du ska kunna visa att du kan hantera ett huslån rent ekonomiskt.

En annan sak som banken väger in är hur din inkomst ser ut. Är ni två stycken som ska köpa huset tillsammans kan ni få ett högre lån. Se alltid till att ni har en god ekonomi och en bra handpenning som täcker 15 % av det ni tänkt köpa hus för. Vanliga aktörer för huslån är svenska banker som Swedbank, SEB och Nordea. Men även finansinstitut kan erbjuda huslån. Se över dina alternativ innan du väljer långivare.