Direkto

Direkto är en del av Svensk Fastighetsförmedling, och driver sedan 2012 en jämförelsetjänst för privatlån. Ambitionen är att vara en schysst och transparent låneförmedlare och med tanke på de högra omdömen som de har på Trustpilot verkar denna ambition efterlevas väl.

Enkelt att hitta bättre lånevillkor

Hos Direkto jämför du banker och långivare helt gratis och utan krav på att gå vidare med lånet. Istället är tjänsten tänkt att vara ett verktyg för att på ett så enkelt sätt som möjligt kunna hitta bättre lånevillkor än dem som exempelvis kan erbjudas av din bank.

Direkto vill dessutom vara mer transparenta med villkoren än vad de menar att vissa andra låneförmedlare är. Därför är de noggranna med att det tydligt ska framgå vad den effektiva räntan blir för lån.

Enligt Direkto får de flesta kunder som beviljas lån genom dem en effektiv ränta på mellan 3 till 10,4 procent, men de samarbetar även med långivare som beviljar lån till kunder som bedöms till högre risk, och då också får en högre ränta.

Låna för smått eller stort

Precis som hos alla låneförmedlare som låter dig jämföra privatlån så finns det olika stora belopp att ansöka om. Hur stort lån du behöver är det i slutändan du som får bedöma och då det handlar om privatlån utan säkerhet så är det helt valfritt vad du vill använda pengarna till.

I Direktos lättanvända tjänst ser du enkelt själv hur din månadskostnad förändras (ungefärlig uppskattning) när du väljer olika lånebelopp och återbetalningstider.

20 år ett minimum för att få låna

Eftersom Direkto samarbetar med flera långivare så kan de komma att ställa olika krav för att du ska kunna beviljas ett lån. Men för att du ska få något att förhålla dig till så har Direkto tagit fram en rad minimumkrav som du måste uppfylla för att du ska kunna beviljas ett lån genom dem:

  • Du ska vara minst 20 år
  • Tjäna åtminstone 100 000 kronor om året
  • Ha någon form av anställning (behöver inte vara fast) eller vara pensionär
  • Det lån du tar måste kunna betalas av innan du fyller 79 år
  • Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden under det senaste halvåret
  • Eller ha fått någon betalningsanmärkning under det senaste halvåret

Om du uppfyller dessa grundläggande krav är det troligt att du beviljas ett lån. Men chansen för att du ska kunna välja och vraka bland flera olika långivare och få bättre villkor ökar markant om du exempelvis har högre inkomst och helt saknar skulder eller betalningsanmärkningar.

Direkto är ett tryggt val

Direkto har funnits längre på marknaden, samarbetar med flera av marknadens största långivare och banker och är måna om att vara så transparenta med villkoren som möjligt. Dessutom når du deras kundtjänst via telefon på vardagar och kan därför alltid ringa upp dem om det uppstår några oklarheter.

Det ska vara enkelt och tryggt att jämföra banker och långivare!