Bolånekalkyl

Känner du dig osäker över hur mycker du kommer att få betala varje månad om du lånar för en bostad? För att få en klarare insikt i hur din månadskostnad kommer bli när du tar ett bolån kan du använda dig av en bolånekalkyl. Flera olika delar utgör din betalning varje månad och det är inte alltid enkelt att hålla koll på dessa själv eller veta hur stor del de faktiskt utgör.

Långivare
Snittränta
Rörlig ränta
Fast ränta (3år)
Info
Ansök
Snittränta: 1,34 %
Rörlig ränta: 1,69%
Fast ränta (3år): 1,89 %
i
Snittränta: 1,38 %
Rörlig ränta: 2 %
Fast ränta (3år):
i

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Hur ska du du beräkna ditt bolån?

Alla banker och seriösa aktörer kan erbjuda en bolånekalkyl när du ansöker om lån på deras hemsida. Även hos de flesta mäklare kan du hitta denna kalkyl för att du snabbt ska få en överblick över hur din betalning ser ut och hur pengarna fördelas mellan de olika avgiftsposterna.

Det är flera delar som räknas in i detta och därför är det bra att låta en kalkyl räkna ut det totala värdet. De delar som ingår i en bolånekalkyl är ränta, amortering, driftkostnad, månadsavgift och även skattereduktion.

För att du ska bli beviljad ett bolån krävs det att din ekonomi kan klara en ränteförändring på mellan 7-9 procentenheter. Det ger dig och långivaren större säkerhet.