Bluestep

Att beviljas ett lån kan ofta vara svårt. För den som inte har en fläckfri kredithistorik kan det rentav vara omöjligt att ta ett lån eftersom de flesta banker är känsliga för betalningsanmärkningar. Men en bank som valt att lägga mindre fokus på det förflutna och istället se till sina kunders nuvarande betalningsförmåga är Bluestep.

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Låna upp till 350 000kr
  • Låna för att köpa ny bostad
  • Lös skulder och sänk dina månadsbetalningar

Bluestep är en modern bank som grundades år 2005. Banken valde att ta en ny inriktning, att bli en bank som kan överväga möjligheten till lån när andra banker väljer att inte ens ge lånansökaren en chans. När företaget grundades var det få banker som beviljade lån till personer som tidigare haft problem med att återbetala lånet. Bluestep såg behovet och valde att erbjuda bra lösningar till personer som av olika anledningar fått en betalningsanmärkning men som idag har en fungerande ekonomi.

I vanliga fall kommer majoriteten av dagens banker att säga nej direkt om du har en betalningsanmärkning. Detta gör de ofta utan att ens kolla upp varje enskilt fall, det sköts på automatik. Bluestep skiljer sig rejält här eftersom de snarare är en aktör som oftare beviljar lån men givetvis inte alltid. Genom att mer noggrant kolla upp och göra en undersökning av varje enskilt fall kan de ta ett beslut som verkligen är baserat på just dina förutsättningar. Det innebär till exempel att de kan hjälpa dig hitta olika lösningar eller ge dig ett låneerbjudande som såg annorlunda ut mot det du ville ha från början.

Produkter och tjänster

Så vad erbjuder egentligen Bluestep? Idag inriktar sig Bluestep främst på bolån. Tidigare gick det också att ansöka om privatlån via Bluestep, men sedan februari 2020 är inte det längre möjligt. De erbjuder dock möjligheten att låna till annat eller samla lån, med din bostad som säkerhet. Bluestep har också ett särskilt lån för seniorer som är en kapitalfrigöringskredit. Du som är över 60 år och äger din bostad kan ansöka om detta.

Låna med din bostad som säkerhet

Bluesteps bolån är precis som namnet antyder ett lån som du tar för att finansiera ett bostadsköp. Ett bolån via Bluestep är dock till skillnad mot hos många andra långivare möjligt även för dig som inte har en fast anställning, eller för dig som har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Bluestep avfärdar inte din ansökan på grund av dessa saker, utan de tittar på din nuvarande ekonomiska situation och bedömer din betalningsförmåga efter det. I korthet är de alltså mer intresserade av hur dina betalningsmöjligheter ser ut i framtiden, än hur det sett ut i din historia.

Som vi tidigare nämnde så kan du inte längre ta privatlån utan säkerhet hos Bluestep. Du är dock inte heller begränsad till att bara ansöka om bolån, utan för dig som redan äger en bostad kan du ansöka om att låna till annat, men då använder du din bostad som säkerhet för lånet. Fördelen med det här upplägget är att du kan få längre avbetalningstid och lägre ränta på ditt lån.

Med Bluesteps seniorlån kan du som är över 60 och äger din bostad ta ett lån. Fördelarna med seniorlånet är bland annat att du inte har något krav på amorteringar eller räntebetalningar, samt att du kan få låna även om du har låg inkomst.

Sparkonton

Hos Bluestep kan du även spara pengar med ränta. De erbjuder två olika alternativ, där det ena är ett konto med rörlig ränta och fria uttag, och det andra ett fasträntekonto som passar bättre för dig som vill spara långsiktigt.

Vad erbjuder Bluestep?

Är du i behov av ett bolån och vill köpa bostad trots att du har betalningsanmärkningar, så är detta i vanliga fall mer eller mindre omöjligt hos de flesta långivare. Men i och med att Bluestep baserar din låneansökan på din framtida återbetalningsmöjlighet och inte dina tidigare anmärkningar finns ändå en stor chans att få ett lån. Om din ansökan har blivit godkänd så fungerar detta direkt som ett lånelöfte.

Bluestep erbjuder även möjligheten att spara penar med ränta, samt ett fördelaktigt lån för dig som är 60+ och som äger din bostad.

Bluesteps räntor och avgifter

Bluestep erbjuder en bolåneränta från 2,95 % och upp till 7,90 %. För att kunna få den lägsta räntan krävs att saknar betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Räntan för Bluesteps sparkonto med rörlig ränta och fria uttag är från 0,20 % till 0,70 %. För fasträntekontot är räntan högre, men där är det också tänkt att dina pengar ska vila en längre tid. Räntan för fasträntekontot är mellan 1,20 % till 1,70 %.

Kundservice genom mail och telefon

På Bluesteps hemsida hittar du vanliga frågor och svar om bolån och sparkonton. Kundservice når du via telefon på vardagar och om du är intresserad av att bli kund i banken kan du fylla i ett formulär, så kontaktar de dig via telefon. För allmänna frågor om lån och sparande kan du även maila till kundservice.

När du ansöker om ett bolån via Bluestep kommer du att bli kontaktad av en bolånespecialst som sedan hjälper dig genom hela processen. Om du vill ha hjälp ända från början med att ansöka om bolån kan du även få hjälp med det.

Bluesteps villkor

Bluestep är intresserade av din framtida betalningsförmåga snarare än din historik, varför det är fullt möjligt att ansöka om lån även för dig som har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. När du ansöker om lån kommer du tillsammans med en av Bluesteps kunnig medarbetare gå igenom din ekonomiska situation och avgöra ifall du har tillräckligt goda förutsättningar för att kunna beviljas ett lån.

Du måste också alltid kunna lägga kontantinsatsen på ditt lån, vilken är minst 15 %.

För att kunna beviljas ett lån hos Bluestep krävs någon form av inkomst, men fast anställning är inte ett krav.

Sammanfattning

Bluestep är idag främst inriktade på bolån. Deras bolånespecialister hjälper dig med ansökan och genom bolåneprocessen för att du ska kunna få så bra villkor som möjligt.

Banken sticker även ut eftersom de inte avfärdar ansökningar baserat på förutbestämda grundkrav. De är mer intresserade av att få en helhetsbild över din ekonomiska situation när de bedömer om ett lån ska beviljas. Det betyder att Bluestep är långivaren för dig som inte har en fast anställningsform och även för dig som har betalningsanmärkningar eller skulder sedan tidigare.

Även för dig som är senior är Bluestep ett bra alternativ, då de erbjuder möjligheten till att ta lån på din bostad med fördelaktiga villkor, även om du har en låg inkomst, från exempelvis pension.

Ansök om lån hos Bluestep