Bluestep

Att ta lån, oavsett om det handlar om ett privatlån eller ett bostadslån, kan ofta vara svårt. För den som inte har en fläckfri kredithistorik kan det rentav vara omöjligt att ta ett lån eftersom de flesta banker är känsliga för betalningsanmärkningar. Men en bank som valt att lägga mindre fokus på det förflutna och istället se till sina kunders nuvarande betalningsförmåga är Bluestep.

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Låna upp till 350 000kr
  • Låna för att köpa ny bostad
  • Lös skulder och sänk dina månadsbetalningar

Bluestep är en modern bank som grundades år 2005 och som i dagsläget har cirka 200 anställda. Banken valde att ta en ny inriktning, att bli en bank som kan överväga möjligheten till lån när andra banker väljer att inte ens ge lånansökaren en chans. När företaget grundades var det få banker som beviljade lån till personer som tidigare haft problem med att återbetala lånet. Bluestep såg behovet och valde att erbjuda bra lösningar till personer som av olika anledningar fått en betalningsanmärkning men som idag har en fungerande ekonomi.

I vanliga fall kommer majoriteten av dagens banker att säga nej direkt om du har en betalningsanmärkning. Detta gör de ofta utan att ens kolla upp varje enskilt fall, det sköts på automatik. Bluestep skiljer sig rejält här eftersom de snarare är en aktör som oftare beviljar lån men givetvis inte alltid. Genom att mer noggrant kolla upp och göra en undersökning av varje enskilt fall kan de ta ett beslut som verkligen är baserat på just dina förutsättningar. Det innebär till exempel att de kan hjälpa dig hitta olika lösningar eller ge dig ett låneerbjudande som såg annorlunda ut mot det du ville ha från början.

Produkter och tjänster

Så vad erbjuder egentligen Bluestep? Främst riktar Bluestep in sig på privatlån och bolån. Det finns dock inte bara två lån att välja bland utan båda kategorierna har olika typer av lån med varierade villkor. Nedan går vi mer utförligt igenom de olika lånen.

Privatlån

Precis som de flesta banker har även Bluestep ett maxtak för sitt privatlån och det är 350 000 kronor. Den längsta återbetalningstiden är 15 år. Som mest får du ha 10 betalningsanmärkningar men du får inte ha några skulder hos Kronofogden. Har du betalningsanmärkningar sedan tidigare blir lånetaket lägre. Då får du låna upp till 85 000 kronor och återbetalningstiden blir begränsad till 10 år istället för 15.

Kraven som Bluestep sätter på dig som vill ta ett privatlån är att du:
•Måste ha en inkomstkälla
•Måste vara minst 18 år fyllda

Om dessa två punkter är fyllda kommer du förmodligen att få ett privatlån beviljat snabbt. Inkomstkällan kan se väldigt olika ut, från fast jobb till bidrag eller vikariat. Om det inte är ett fast jobb kommer Bluestep att undersöka dina framtida ekonomiska möjligheter för att se ifall det är realistiskt att du klarar av att betala tillbaka det lån du vill ta. De granskar din situation genom att göra en hushållskalkyl, kolla upp dina tidigare lönespecifikationer och prata med dina arbetsgivare.

Bluesteplånet

Bluesteplånet är bankens bolån, ett lån som är byggt på två olika förutsättningar. För att kunna ta detta lån behöver du äga en bostad och den andra förutsättningen är att bostadens aktuella marknadsvärde är högre än ditt befintliga bostadslån. Anledningen till att Bluestep satt dessa villkor beror på att det höjda marknadsvärdet för din bostad kan användas för att ta ett till lån. Då fungerar din bostad alltså som säkerhet.

Ett av kraven för att ta Bluesteplånet är att du själv ska äga bostaden och dess värde måste överstiga 200 000 kronor. Du kan ta ett lån på upp till 85 % av det aktuella marknadsvärdet, 75 % om din bostad är en villa. Med en amorteringstid på upp till 40 år har du goda möjligheter att klara av avbetalningen utan att det påverkar din vardag alltför mycket. Räntan för Bluesteplånet sätts alltid individuellt men kommer att hamna någonstans mellan 4,30 % och 10,50 %.

Lånelöfte

Är du i behov av ett bolån och vill köpa bostad trots att du har betalningsanmärkningar? I vanliga fall skulle detta vara mer eller mindre omöjligt, men i och med att Bluestep baserar din låneansökan på din framtida återbetalningsmöjlighet och inte dina tidigare anmärkningar finns ändå en stor chans att få ett lån. Om din ansökan har blivit godkänd så fungerar detta direkt som ett lånelöfte.

Ansök om lån hos Bluestep