Låna pengar låg ränta

Nästan alla tvingas någon gång låna pengar. Många väljer att låna pengar till en bostad eller en bil som är några av de saker som kan vara svårt att spara ihop till.

• Jämför räntor • Få erbjudanden • Tydlig jämförelse

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-500 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

Låna pengar utan säkerhet

Det finns sätt att låna pengar utan att ha säkerhet i form av ett hus eller en bil. Sådana lån kallas för privatlån eller blancolån. Det finns många andra saker som vi ibland också behöver låna pengar till. Reparationer, investeringar och resor är några saker som vi också kan behöva låna pengar till. Oavsett vilket lån du väljer att teckna så är det samma regel som gäller för alla: Alla pengar inklusive ränta ska betalas tillbaka till långivaren.

Låna pengar med billig ränta

Ett lån kan kosta olika kunder olika mycket beroende på vilken ränta som lånet tecknas till och vilken återbetalningsperiod som väljs. Generellt brukar långivare erbjuda sina kunder en återbetalningsperiod mellan 1 -15 år. När det egna sparkapitalet inte räcker till att anordna drömbröllopet kanske lösningen kan vara att låna till låg ränta.

Att låna pengar innebär att förbinda sig till ett avtal mellan låntagare och långivare och därefter hålla sig till överenskommelsen då att ingå ett låneavtal är förenat med stort ansvar. Att låna kan vara en tillfällig lösning på en ekonomiskt oväntad uppkommen situation men även en planerad handling för att tillgodose ett behov.