Lån utan säkerhet låg ränta

Att teckna ett lån utan säkerhet betyder att långivaren inte har någon säkerhet att kräva från låntagaren ifall inte lånet kan betalas tillbaka. För att banken och andra långivare ska kunna känna sig trygga med att låna ut pengar utan säkerhet erbjuder de sina kunder ett lån med en något högre ränta jämfört med ett bolån.

• Jämför räntor • Få erbjudanden • Tydlig jämförelse

 

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-500 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

Teckna lån utan säkerhet

Denna högre effektiva ränta blir således bankens, försäkringsbolagets eller annan långivares säkerhet att få tillbaka den utlånade summan inom den överenskomna återbetalningsperioden. Om du som kund inte är husägare och följaktligen inte kan belåna huset, finns det möjlighet att teckna ett lån utan säkerhet. Även husägare som redan belånat sin fastighet till mesta möjliga belopp kan här hitta flera aktörer på lånemarknaden som erbjuder att låna utan säkerhet.

Det finns lån utan säkerhet med låg ränta

Kunder som aktivt söker efter långivare för att teckna ett lån utan säkerhet kommer att hitta många aktörer och en bred spridning mellan de olika långivarnas effektiva ränta. Många låga räntor finns att välja mellan för lån utan säkerhet, och flera utav marknadens långivare erbjuder kunder en effektiv ränta under 4 % beroende på lånebelopp och kundens privatekonomi. Jämför långivares utbud av lån utan säkerhet innan du som kund förbinder dig till ett avtal.